Het is nu do 19 mei 2022, 13:09

 • PortaalForum Algemeen Evenementen

 • Zoeken

  Categoriën

  Vivarium 2016

  • Auteur
  • Bericht
  Avatar gebruiker

  Wilco

  Beheerder

  Beheerder

  • Berichten: 642
  • Geregistreerd: di 13 mei 2014, 17:08
  • Woonplaats: Steenwijk

  Vivarium 2016

  Berichtzo 13 nov 2016, 16:53

  Hallo aquascapers!

  Aankomend weekend is het zo ver: Vivarium

  Dat gaat zonder meer een mooi weekend worden dat je niet mag missen!

  Wie gaat er naar toe, op welke dag? Altijd leuk om elkaar eens te leren kennen!


  Mij vind je uiteraard in de Azaqua stand en hoop veel van jullie tegen het lijf te lopen.
  Avatar gebruiker

  RayRietmeijer

  Level: 0

  Level: 0

  • Berichten: 42
  • Geregistreerd: ma 25 apr 2016, 23:17
  • Woonplaats: Hoorn

  Re: Vivarium 2016 treffen

  Berichtdi 15 nov 2016, 11:56

  mijn planning is op zondag....
  Wordt wekker zetten want kom uit de nachtdienst.....
  Tot dan!!
  "alcohol lost niks op,
  maar ja, melk daarin tegen ook niet...."
  Avatar gebruiker

  Hartenheer

  Level: 0

  Level: 0

  • Berichten: 53
  • Geregistreerd: zo 28 aug 2016, 06:36
  • Woonplaats: IJmuiden

  Re: Vivarium 2016 treffen

  Berichtdo 17 nov 2016, 16:21

  Zal niet gaan lukken op mijn scootmobiel :lol:

  Zou de kracht er toch niet voor hebben, ook al vind ik het erg jammer.
  Kwam vroeger graag op beurzen, vooral als je vaak herkent wordt.
  Met vriendelijke groeten,

  Willem
  «« Kijk ook eens op mijn vraag en aanbod site :mrgreen:
  Avatar gebruiker

  Yellow Man

  -

  • Berichten: 4
  • Geregistreerd: ma 14 nov 2016, 22:42
  • Woonplaats: Wijchen

  Re: Vivarium 2016 treffen

  Berichtvr 18 nov 2016, 16:57

  Ik ga morgenvroeg. Hoop inspiratie op te doen en de azaqua stand is het hoofddoel van mijn bezoek (Nieuwegein is toch stuk minder ver rijden dan Steenwijk).....
  Alleen in helder water zie je diepte....
  Avatar gebruiker

  RayRietmeijer

  Level: 0

  Level: 0

  • Berichten: 42
  • Geregistreerd: ma 25 apr 2016, 23:17
  • Woonplaats: Hoorn

  Re: Vivarium 2016 treffen

  Berichtma 21 nov 2016, 17:13

  Waren de standhouders uitgesloten tot de scaperswedstrijden........?? ;)
  "alcohol lost niks op,
  maar ja, melk daarin tegen ook niet...."

  Albert

  Level: 0

  Level: 0

  • Berichten: 31
  • Geregistreerd: wo 31 aug 2016, 15:21

  Re: Vivarium 2016 treffen

  Berichtwo 23 nov 2016, 09:01

  Nou man man, er zaten wat verschrikkelijke scapes bij zeg :s

  Ik kon zelf helaas niet. Maar zie weinig fotos van echt mooie scapes. Het is ook een aparte hobby om zomaar ff daar dikke scapes neer te zetten. Maar ja, t wordt toch georganiseerd. Mijn scape zou je bijv. lastig kunnen verhuizen zonder instortingsgevaar.
  Avatar gebruiker

  Arnold

  Level: 1

  Level: 1

  • Berichten: 157
  • Geregistreerd: za 05 jul 2014, 12:47

  Re: Vivarium 2016 treffen

  Berichtwo 23 nov 2016, 11:13

  Ach, er zullen ongetwijfeld een aantal enthousiaste lieden met de Scaper's Contest mee hebben gedaan die nog niet heel lang met het aquascapen bezig zijn. Daarnaast zijn de bakjes afgelopen vrijdag ingericht waardoor de planten vaak nog schots en scheef staan, het water niet helder is etc. Denk dat een heleboel van deze bakjes er na een paar maanden met de juiste aandacht er heel anders bij staan wanneer de beplanting mooi volgroeid is. Ik vind elke gewaagde poging in ieder geval een goede ;)

  Verder een hele gave beurs. Was er nog niet eerder geweest maar heb me goed vermaakt!

  Vivarium

  Level: 0

  Level: 0

  • Berichten: 13
  • Geregistreerd: zo 07 sep 2014, 15:48

  Re: Vivarium 2016 treffen

  Berichtvr 02 dec 2016, 13:41

  Wij hopen uiteraard ook ieder jaar op betere kwaliteit scapes. Echter, alles staat en valt met een aantal factoren:

  * Deelnemers
  Nu zijn goede aquascapers in NL en BE sowieso al niet zo heel dik gezaaid, degenen die er zijn zouden eigenlijk bijna verplicht moeten worden om deel te nemen. Helaas hebben wij niet die macht, waardoor er uiteindelijk slechts 11 inschrijvingen waren voor de 20 bakjes die wij voor deelnemers ter beschikking hadden. Dit had weer als gevolg dat een aantal deelnemers spontaan aanbood om dan meer meerdere bakjes in te gaan richten; sommigen zelfs wel 3. Dat werd gewaardeerd vanuit het oogpunt om meer bakjes gevuld te krijgen, maar zal ongetwijfeld ten koste zijn gegaan van details van de primaire scape. Daarbij waren sommige deelnemers ook nog eens standhouder en ook in zo een stand gaat heel veel tijd en energie zitten.

  * Prijzen
  Ondanks wat mensen schijnen te denken, blijven er na een editie van Vivarium geen gouden bergen over. Sterker nog; er zijn meer edities met achteraf (hele) diepe kuilen geweest dan dat er geld overbleef. Hierdoor zijn er ook geen prijzen in de vorm van geldbedragen die ter beschikking gesteld kunnen worden. Wij zijn simpelweg afhankelijk van een paar goed bedoelende bedrijven die wat producten ter beschikking willen/kunnen stellen. Het zou dan ook vooral om de promotie van aquascaping moeten gaan als dat het om de prijzen gaat.

  * Materialen
  Veel mensen schrikken van het feit dat er "slechts" een bakje met techniek klaar staat en zij zelf plantjes en decoratiemateriaal mee moeten brengen. Het is voor ons echter ondoenlijk om voor alle deelnemers die allemaal af te stemmen en aan te schaffen. Bovendien mag iedere deelnemer uiteraard zijn eigen materiaal op zondag (na bekendmaking van de uitslag) weer mee naar huis nemen.

  * Tijd
  Het is uiteraard maar kort dag om binnen 1 dag een perfecte aquascape in elkaar te zetten. Toch lukt het een aantal deelnemers, vaak dankzij een ijzersterke hardscape, toch vrij aardig. Wij zijn aan het overwegen of wij hier voor de 2017 editie een andere wending aan kunnen geven. Bijvoorbeeld door deelnemers een borg te laten betalen en het bakje al maanden van te voren mee naar huis te laten nemen. Bij verschijnen op Vivarium 2017 met een ingericht bakje, krijg je dan de borg weer terug. Maar dat is slechts een idee voorlopig. Input van potentiele deelnemers wordt in ieder geval zeker gewaardeerd!

  Albert

  Level: 0

  Level: 0

  • Berichten: 31
  • Geregistreerd: wo 31 aug 2016, 15:21

  Re: Vivarium 2016 treffen

  Berichtma 05 dec 2016, 10:17

  Leuk dat jullie zelf hier ook actief zijn in ieder geval. Nederland en internationaal kent veel fora. Mijn inziens veel te veel. Liever 1 goeie dan 10 met veel troep. Ik vind dat de hobby zich er slecht voor leent om in een hele korte tijd (een uur of gedurende een weekend) te scapen. Technisch gezien kan je dan enkel hard scapen of met planten die direct klaar zijn. Voor scapes heb je dan veel beperkingen. Ik denk wel dat er in Nederland veel mooie scapers zijn. Het is luiheid, maar als ik naar mezelf kijk: als ik een scape wil maken duurt het veel voorbereiding, denkwerk en geld. Het is zonde ook om ermee te gaan slepen, en mijn 2 bakken zijn gewoon gevuld. Ze gaan nog een tijd mee en ik wil er niet nog een aquarium bij. Ook al kan het in een andermans aquarium. Zelf gebruik ik plantjes zoals HC, wat zich weer erg slecht leent om mee te gaan scapen. Mijn stijl en plantkeuze leent zich er ook slecht voor denk ik.

  Ik begrijp jullie uitdagingen wel, maar de oplossing is lastig. Misschien een andere vorm inderdaad. Een mooie landelijke competitie is zeker interessant. Daar zou ik mijn bakje wel voor leeg willen maken. Maak de competitie tot bijv. 60 cm, en zorg dat je zoveel mogelijk toppers live bij het vivarium kunt krijgen. Om het te stimuleren kan je voor wat extra's zorgen (gratis entree en een plantencheque ofzo). Of zorg voor een moment van te voren om te scapen. In Nieuwegein in een loods of dierenwinkel, die dan mee kan helpen met vervoer. Een week kan al veel doen met een scape. Als ze op vrijdag erop dan worden neergezet kan het er zaterdag al netjes bijstaan.

  Wat ik zelf belangrijk vind is dat er mooie bakjes staan. Wat ook een idee kan zijn is dat Vivarium zelf (in samenwerking bijv met een forum als dit) 10 mensen werft waarvan ze weten dat die t wel in bepaalde mate kunnen. Het levert mooi bekijks op, je hebt geen twijfelachtige bakjes staan, en de fotos vind je nog jaren op allerlei fora/facebook etc.

  En over die goedbedoelde bedrijven... bedrijven als Dennerle bestaan niet door al die aquarianen. Kostprijs van plantjes vind ik echt heel laag, en verkoopprijs (behalve voor erg langzaam groeiend) vind ik veelal best hoog. Dergelijke bedrijven kunnen toch wel voor een mooi pakketjes planten zorgen.

  Vivarium

  Level: 0

  Level: 0

  • Berichten: 13
  • Geregistreerd: zo 07 sep 2014, 15:48

  Re: Vivarium 2016 treffen

  Berichtdi 06 dec 2016, 11:34

  Ja, laat ik maar zeggen dat wij hier niet zonder reden zitten; juist ook in de hoop aquascapers te mobiliseren om mee te doen aan de wedstrijden.

  Gratis entree en cadeaubonnen om te besteden op de beursvloer doen wij overigens sowieso ieder jaar al. Met standaard plantenpakketjes redt je het niet, dit omdat iedere scaper weer wat anders op het oog heeft. Dat allemaal apart regelen gaat echt voor ons als organisatie veel te veel tijd kosten. Tijd die wij als allemaal vrijwilligers echt voor het evenement zelf nodig hebben. Daarbij regelt Dennerle jaarlijks al alle bakjes en de prijzen, dat is de grens de zij hebben aangegeven en die wij hebben te respecteren.

  Maar in je verhaal zitten zeker wel aanknopingspunten, met name het idee om op een locatie vlakbij de beurs de bakjes alvast enige tijd van te voren in te laten richten.
  Volgende

  Keer terug naar Evenementen

  Wie is er online

  Geregistreerde gebruikers: Bing [Bot]