Pagina 1 van 1

VISSEN VOOR ADA 60P DIE NIET SPRINGEN

BerichtGeplaatst: ma 27 mei 2019, 16:43
Auteur: BobM1990
Hallo iedereen,

In mei vorig jaar kocht ik trots mijn eerste aquarium. Meteen voor het degelijke merk gekozen en dus ADA 60P gekocht. Prachtig aquarium met fantastische verlichting van ADA, een Twinstar M5 erin, CO2-installatie, Eheim 150 Experience buitenfilter enz... Mijn dry start ging fantastisch. Ik had een prachtige aquarium.

En toen kwamen de vissen... Ik heb Afrikaanse Blauwoogjes gekocht en binnen 2 weken waren ze alle 20 dood doordat ze van stress in het grind vastzwommen of ze sprongen uit de aquarium. Alles eraan gedaan maar niets hielp.

Na veel miserie heb ik uiteindelijk (er zat toch niks meer in) vandaag de aquarium volledig van A tot Z uitgekuist. Weldra ga ik hem opnieuw inrichten en aanplanten.

Ik zou graag zonder afdekglas willen blijven werken. Wie heeft er ervaring mee en welke visjes zijn geschikt voor een 60P ZONDER AFDEKPLAAT?

Alvast bedankt,

Bob

Re: VISSEN VOOR ADA 60P DIE NIET SPRINGEN

BerichtGeplaatst: zo 02 jun 2019, 07:52
Auteur: Luc
Hallo,
Heb dezelfde maat van aquarium zonder deksel en een paar keer per jaar springt er wel eens een vis of garnaal uit. Jammer. Ik denk dat ze opgejaagd worden door een vis die er niet bij past. Ik heb neontetra, kegelvlekbarbeel en otocinclus in dwergvorm met amano garnalen en vuurgarnalen. Deze leven allen in vrede. Er bestaan schema's van vissen die bij elkaar passen en niet. Eens Google raadplegen.

Re: VISSEN VOOR ADA 60P DIE NIET SPRINGEN

BerichtGeplaatst: zo 02 jun 2019, 14:27
Auteur: BobM1990
Hallo Luc! Bedankt voor je reactie!

Ik had afrikaanse blauwoogjes en blijkbaar zwemmen die vooral graag bovenaan het aquarium. Volgens Jurijs Jutjajevs springen alle eerder bovenaan zwemmende soorten uit je aquarium...

Grappig maar eigenlijk is het lijstje van bewoners die je nu opnoemt eigenlijk ook ongeveer volledig mijn lijstje dat ik hoopte te kunnen doen in mijn 60P aquarium.

Bedankt!

Bob